Dornmethode ?>

Dornmethode

De Dornmethodeis gebaseerd op het beenlengteverschil verschil door kleine verschillen in de scharnieren van het been. Hierdoorkomt het bekken scheef te staan. De wervelkolom gaat die scheefstand corrigeren, daardoor gaan wervels scheef zitten en dat geeft veel pijnklachten.

Door deze verschillen op te heffen komt het bekken rechter te staan en kunnen de wervels weer naar de goede plaats, soms met een beetje hulp. Pijnklachten verminderen na de eerste keer behandelen grotendeels.

Ontstaan van de Dornmethode

Dieter Dorn was een timmerman uit het zuiden van Duitsland en hij kreeg spit waardoor hij zijn werk niet meer kon doen.

Hij hoorde van een oude molenaar , die op eenvoudige wijze mensen van hun rugklachten af kon helpen. Dieter Dorn ging naar de molenaar en was binnen afzienbare tijd van zijn spit af.

Dieter Dorn ontwikkelde deze methode verder en kwam tot de ontdekking dat beenlengteverschil in 98% van pijnklachten de oorzaak is. Slechts bij 8% gaat het om een aangeboren afwijking, dit noemt men botlengteverschil. Bij de overige 90% is de oorzaak dat enkelgewricht, kniegewricht of heup niet netjes op elkaar aansluiten, waardoor er ruimte in deze gewrichten ontstaan en het been langer wordt.

Door de methode verder te ontwikkelen wist Dieter Dorn een methode te ontwikkelen om veel mensen van hun pijn af te helpen.

De Dornmethode is geen geneeswijze maar een hulp die pijnklachten kan verzachten.